K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Fleksjob - Førtidspension > Nyttigt at vide når du er visiteret til fleksjob

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Nyttigt at vide når du er visiteret til fleksjob Når du er visiteret til fleksjob og skal igang med at søge "JOBBET" er der nogle ting der er værd at vide!

 
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 21-07-2007, 12:55   #1
zuza
Jeg bor her på K10
 
zuzas avatar
 
Tilmeldingsdato: 21-08 2006
Indlæg: 6.810
Blog Indlæg: 1
Styrke: 31
zuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for siden
60-årige fleksjobbere på kontanthjælp

60-årige fleksjobbere på kontanthjælp efter et halvt års ledighed.


Citat:
Beskæftigelsesministeren

Ved Stranden 8

1061 København K

Kolding, den 19. juli 2007

Vedr. seniorpolitik i forhold til 60 årige fleksjobbere.

Ret til ledighedsydelse efter 60. år.


Det har været regeringens klare mål, at flest mulige skal blive på arbejdsmarkedet længst muligt. Denne målsætning bør også gælde for mennesker der er visiteret til et fleksjob. Det er ikke tilfældet i dag.

En ledig fleksjobber, der er fyldt 60 år kan kun modtage ledighedsydelse i ½ år. Herefter henvises til kontanthjælp. Da en ledig fleksjobber også modtager ledighedsydelse under sygdom er der meget kort vej til kontanthjælp og i mange tilfælde ingen indtægt. Vi henviser til vedlagte udklip fra vort lokale blad, hvori man kan læse om konsekvenserne for en af vore ældre fleksjobbere.

Pr. 1. januar 2007 har man ændret arbejdsløshedslovgivningen, således at de tidligere begrænsninger for 60 årige er bortfaldet. 60 årige vil fremover være omfattet af nøjagtig de samme regler som arbejdsløse under 60 år, hvilket kun er rimeligt. Denne rimelighed omfatter blot ikke mennesker, der har en nedsat arbejdsevne og er omfattet af fleksjobreglerne. Her er man kasseret efter ½ år. Det finder vi diskriminerende overfor de 60 årige.

Vi vil gerne opfordre til at denne regel afskaffes hurtigst muligt, således at syge og ledige fleksjobbere bliver ligestillet med andre på det danske arbejdsmarkedet.



Ligestilling på fleksydelse.


Fleksjobbere der ønsker at gå på fleksydelse burde også ligestilles med de, der ønsker at gå på efterløn. Efterlønnere der venter til de er 62 år modtager en højere sats. Der er også en lempeligere modregning af egne pensionsopsparing. Disse regler gælder ikke for fleksjobbere. De modtager den samme sats uanset hvornår de vælger at gå på fleksydelse. Modregningsreglerne for pensionsopsparinger er gældende allerede fra 60. år.



Vi støtter de bestræbelser der har været for at ligestille fleksjobbere med andre på arbejdsmarkedet. Derfor kan det undre, at man for de ældre fleksjobbere ikke har sikret samme ligestilling. I en tid hvor seniorpolitik er i høj kurs og hvor de erfarne medarbejdere opfordres til at blive længere på arbejdsmarkedet, mener vi disse 2 bestemmelser bør ændres hurtigst muligt.



Med venlig hilsen

Kirsten Johansen / Bente Dam Sørensen
næstformand socialrådgiver


Kopi af dette brev er tilsendt medlemmerne af Arbejdsmarkedsudvalget.
Citat:
Arbejdsmarkedsudvalget, Alm. del - Bilag 288



Man hører så meget om, at vi skal blive længere på arbejdsmarkedet og at der er brug for alle hænder.



Det ville Rita Nord, medlem af 3F Kolding, også gerne bidrage til. Efter mange år som selvstændig, valgte hun i 1996, at blive postarbejder, som 51-årig, Et arbejde hun hurtigt blev glad for og hvor hun regnede med, at skulle blive, til hun skulle på folkepension.



Sådan skulle det langt fra gå.



En vinterdag i januar måned i 2005 var Rita så uheldig, at falde i postgården. I gården var der ikke saltet og på vej til at læsse sin postbil, gled Rita ned ad rampen og brækkede sit ene håndled. Efter nogen tid, stadig med store smerter, blev Rita henvist til en specialist på Vejle sygehus og her viste det sig, at bruddet var meget værre end først antaget. Hele håndleddet var praktisk talt ”revet” fra hinanden, som specialisten udtrykte det. Rita blev herefter flere gange opereret i håndleddet, men har stadig store smerter, nedsat bevægelighed og flere af fingrene ”sover” permanent.



Efter en arbejdsprøvning på Munkensdam Plejecenter blev Rita visiteret til et fleksjob, da det stod klart, at hun ikke vil kunne arbejde på normale vilkår. Hun modtog ledighedsydelse og blev sygemeldt i forlængelse af arbejdsprøvningen, da hun på ny skulle opereres. (Hvis man modtager ledighedsydelse og bliver sygemeldt, skal man fortsætte på ledighedsydelse).

I oktober 2006 blev Rita opereret foreløbig sidste gang og blev sygemeldt til d. 10. oktober 2007, hvor der skal foretages en kontrol.



Pludselig en dag i juni 2007 får Rita en opringning, der får hendes verden til at styrte i grus. Den kommer fra Leif Bregnedal fra Kolding kommunes jobcenter. Han fortæller Rita, at hendes ledighedsydelse stopper med øjeblikkelig varsel, da reglerne er, at man kun i en begrænset periode kan få ledighedsydelse, hvis man er over 60 år gammel. Dette kan Rita ikke forstå, da hun tidligere har talt med en jobkonsulent ved Kolding Kommune, der intet har nævnt om dette, men tværtimod har lovet hende ledighedsydelse til 10. oktober, hvor Rita jo skal til kontrol med håndleddet. Rita spørger naturligvis, hvad hendes eksistensgrundlag så vil være og får at vide, at hun jo kan søge kontanthjælp.



Rita blev selvfølgelig fuldstændig målløs og siger ”for det første er jeg blevet lovet ydelser frem til afklaringen i oktober, for det andet bliver jeg ringet op af en person, der siger han vil tage mit eksistensgrundlag fra mig. De kunne da i det mindste have indkaldt til et møde og i god tid forklaret, hvad der skulle ske. Det er så ydmygende, at blive mistænkeliggjort og talt ned til, som jeg føler kommunen gør. Jeg har altid været en stærk og selvstændig person, der aldrig har bedt om noget og altid klaret mig selv. Jeg forbander den dag, jeg uforskyldt kom til skade. Nu skal jeg ydmyges og gøres til et socialt tilfælde, fordi jeg tilfældigvis er over 60 år og ikke har ret til nogen ydelser” slutter Rita nærmest grædende over den behandling hun har fået.



3F Koldings socialrådgiver Bente Dam Sørensen, står fuldstændig uforstående overfor kommunens fremfærd og siger:

”Vi mener, at en afgørelse om at fratage en borger sit eksistensgrundlag skal meddeles skriftligt. Det er ikke sket i dette tilfælde. 3F Kolding har derfor skrevet til kommunen og meddelt, at vi ikke mener fremgangsmåden er hverken lovlig eller acceptabel.”



Det er derimod korrekt, at medlemmer over 60 år diskrimineres i lovgivningen. De kan nemlig kun få ledighedsydelse i ½ år, hvorimod alle andre kan få ledighedsydelse indtil de kommer i job. Regeringen har ved flere lejligheder udtalt, at de vender sig mod diskrimination af ældre og at der skal gøres en indsats for at få de 60-årige til at blive på arbejdsmarkedet. Det gælder bare ikke for fleksjobbere. Fra 1. januar 2007 har man netop ændret lovgivningen for de over 60-årige, der får almindelig arbejdsløshedsdagpenge. De bliver ikke længere diskrimineret og får dagpenge på lige fod med alle andre.



3F Kolding har rettet en henvendelse til Beskæftigelsesministeren og Folketingets partier om denne problemstilling og håber at loven snart bliver ændret, så fleksjobbere ikke længere diskrimineres i de sidste arbejdsår.



Forelagt Ritas udsagn siger Leif Bregnedal fra Kolding kommunes jobcenter, ”at det eneste jeg har villet var, at forklare Rita, at hun ikke længere havde ret til ledighedsydelse, men at hun ville få en afgørelse fra kommunens ydelseskontor, som beregner, hvad borgere kan modtage af ydelser. Indtil hun har fået en skriftlig afgørelse derfra, sker der ikke noget med de ydelser hun får, det kan jeg naturligvis ikke træffe afgørelse om ved en telefonsamtale” siger Leif Bregnedal og fortsætter ”Jeg er selvfølgelig ked af, at Rita har opfattet det anderledes. Det var bestemt ikke hensigten. Rita kan formentlig søge førtidspension, hvis det viser sig, at hendes håndled ikke er blevet bedre” siger Leif Bregnedal.





Faktaboks:

Hvad er ledighedsydelse?
Ledighedsydelse er den ydelse, der udbetales, mens man venter på et fleksjob samt erstatter muligheden for at få udbetalt arbejdsløshedsunderstøttelse ved ledighed eller midlertidig afbrydelse i arbejdet fra et fleksjob. Ledighedsydelse kan ligeledes udbetales i forbindelse med ferie i et fleksjob, hvis man ikke selv har optjent feriepenge. Herudover er mulighed for udbetaling af ledighedsydelse i perioder med sygdom og barsel.



Faktaboks:

Hvor længe kan der udbetales ledighedsydelse?

Udgangspunktet er, at der ikke er en grænse for, hvor længe en person kan modtage ledighedsydelse. Dette gælder dog ikke personer over 60 år, idet en person, der er fyldt 60 år, højest kan modtage ledighedsydelse i sammenlagt seks måneder efter det fyldte 60 år


Ledighedsydelsen kan højest udgøre 3110 kr. (91 % af højeste dagpengesats).
http://www.folketinget.dk/doc.aspx?/...U/00000001.htm
zuza er ikke logget ind   Besvar med citat
 


Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum

Lignende emner
Emner Emnet er startet af Forum Svar Sidste indlæg
Danske Bank klar til at give 7 årige bankkort/hævekort.. Indiansummer Politik og Samfund 3 15-12-2012 16:29
I fremtiden må kommunerne finde sig i 4 årige lofter på budgettet gunvor Politik og Samfund 0 19-03-2012 09:53
Assens " flytter" ledige fleksjobbere på kontanthjælp Stella Politik og Samfund 47 09-04-2008 11:10
INGEN ledige fleksjobbere på kontanthjælp???!!! zuza Politik og Samfund 14 20-12-2007 15:04
GISP!!!!! 65-årige tvinges på arbejdsmarked! zuza Dit og Dat 0 15-10-2006 01:10




Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 14:00.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension