K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Politik og Samfundsdebat > Politik og Samfund

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Politik og Samfund Her er det tilladt at diskutere politik , nyheder og andre samfundsproblemer. Hvis du har problemer med at andre udtrykker deres uforbeholden mening om vores samfund, så er dette nok ikke stedet for dig.

 
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 15-07-2007, 09:24   #1
Stella
Jeg bor her på K10
 
Stellas avatar
 
Tilmeldingsdato: 14-10 2005
Indlæg: 3.069
Styrke: 28
Stella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sig
En af de artikler !!!! ;-(

hej alle her er IGEN en artikel der skriver at kommunen skal finde ud af om flekser skal over på en anden ydelse som f.eks førtidspension ELLER KONTANTHJÆLP....jeg vil gerne pointere at journalisten skriver fejl eller Svenborg kommune gør det samme som Assens ? læs artiklen nedenunder...

Fleksere bliver ikke raske af at komme på kontanthjælp !


Hold da op hvor kan de gøre fleksere til et problem og køre dem ned. !!!!!

Der står I loven
Re-visitation

Når en person har modtaget ledighedsydelse i 12 måneder inden for en periode på 18 måneder, skal kommunen genvurdere, om den pågældende person fortsat er til rådighed for fleksjob. Det vil sige, at kommunen på ny skal vurdere pågældendes arbejdsevne og tage stilling til, om der evt. skal gives et andet tilbud end fleksjob. Denne revurdering skal ske hver gang, personen på ny har modtage ledighedsydelse i 12 måneder inden for 18 måneder. Perioder, hvor personen har modtaget ledighedsydelse under barsel, tæller ikke med. Personer, der modtog ledighedsydelse den 30. juni 2006, skal først revurderes efter at have modtaget ledighedsydelse i 18 måneder inden for en periode på 24 måneder. Revurderingen skal dog have fundet sted senest den 30. juni 2007. Herefter skal disse personer også revurderes efter at have modtaget ledighedsydelse i 12 måneder inden for en periode på 18 måneder. Perioder med ledighedsydelse under barsel efter den 30. juni 2006 tæller ikke med ved opgørelsen af 18-måneders-perioden.

I forbindelse med genvurderingen af personens arbejdsevne skal kommunen anvende tilbuddene efter kapitel 10 og 11 i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats fx praktik i en virksomhed. Som grundlag for vurderingen skal kommunen udarbejde:

*

En redegørelse for, at der er anvendt tilbud efter kapitel 10 og 11 i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats.
*

I samarbejde med personen skal der udarbejdes en redegørelse for personens ressourcer og mulighederne for at anvende og udvikle dem. Redegørelsen skal indeholde personens egen opfattelse af situationen.
*

En redegørelse for, hvorfor personens arbejdsevne fortsat er varigt begrænset.
*

En redegørelse for, at der er set nærmere på, om der kan være grundlag for at påbegynde en sag om førtidspension.


I den periode, hvor kommunen genvurderer arbejdsevnen i forhold til berettigelsen til fleksjob, bevarer personen retten til ledighedsydelse. Personen bevarer også ledighedsydelsen, mens kommunen undersøger, om vedkommende opfylder betingelserne for at få førtidspension. Ledighedsydelsen skal dog tilbagebetales, hvis der senere udbetales førtidspension for den samme periode.

Hvis kommunen ikke opfylder sin forpligtelse til at foretage revurdering, får kommunen ikke refusion fra staten for udgiften til ledighedsydelse, særlig ydelse, kontanthjælp eller starthjælp i 36 måneder.


Fyens stifttidende 16 juli 07

http://www.fyens.dk/article/827091?rss


Kommunen taber 42.000 pr. uge

Jobcenter Svendborg har ikke nået at afklare 40 borgeres arbejdsevne - derfor har kommunen ikke ret til statsrefusion
I øjeblikket må Svendborg Kommune hver uge udskrive en ekstra chek på 42.490 kroner - penge, som kommunen skulle have haft refunderet fra staten.

Men som kommunen efter alt at dømme må vinke farvel til.

For ifølge loven har staten lukket kassen - fordi det kommunale Jobcenter Svendborg ikke til tiden er blevet færdig med at afklare 40 borgeres mulighed for at klare et fleksjob.

Jobcenter Svendborg skulle have været færdig med arbejdet 1. juli, men jobcenterchef Birgit Bagge vurderer, at der vil gå op til et par måneder, inden dette arbejde er helt færdiggjort.

Med andre ord risikerer Svendborg Kommune at få en ekstraudgift på næsten 400.000 kroner - den del af ledighedsydelsen til de 40 borgere, som kommunen under normale omstændigheder ville få refunderet fra statskassen.

Jobcenteret skulle ved udgangen af juni have været færdig med at afklare i alt 80 borgeres situation - om de stadig vil være i stand til at klare et fleksjob. Hvilket er betingelsen for fortsat at få ledighedsydelsen på 3035 kroner om ugen. Eller om deres situation er så forandret, at de skal over i et andet system - f.eks. på førtidspension eller på kontanthjælp.

Nået halvdelen

Men Jobcentret har kun nået at afklare forholdene for halvdelen. Tilbage er 40 borgere, hvis forhold endnu ikke er afklaret.

- Der går måske en måned eller to, før deres forhold er afklaret, siger jobcenterchef Birgit Bagge.

Men det vil så sige, at kommunen fra 1. juli ikke får statsrefusion på udbetalingerne til dem?

- Ja og nej, siger Birgit Bagge.

- Det er rigtigt, at sådan står der i lovteksten. Men jeg er nu alligevel lidt spændt på at se, hvordan de vil udmønte teksten. Jeg er i tvivl om, hvor langt de vil gå.

Men det er vel ikke til at komme uden om, at kommunen risikerer at miste disse penge fra staten?

- Nej, det er risikoen, siger jobcenterchef Birgit Bagge.

Når Jobcenteret ikke har kunnet afklare de 40 borgeres situation inden fristen 1. juli, så er der bl.a., forklarer Birgit Bagge, fordi man venter på f.eks. speciallægeerklæringer.

- Der kan jo være sket ændringer med deres helbred, som gør, at de ikke længere er i stand til at klare et fleksjob. I så fald skal der i stedet rejses en sag om f.eks. førtidspension, siger hun.

Turbulent start

Når det ikke er lykkedes at få sagerne klar inden 1. juli, så skyldes det, forklarer Birgit Bagge, at Jobcenteret har haft en turbulent start i forbindelse med kommunalreformen.

- Vi har bl.a. manglet personale på flere områder. Vi har simpelthen ikke - hvor gerne vi end har villet - haft ressourcer til at løfte opgaven, siger hun og tilføjer, at det heller ikke har gjort problemerne mindre, at Jobcentret ikke har et it-system, der er stærkt nok til at at håndtere de mange nye opgaver.
Stella er ikke logget ind   Besvar med citat
 


Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum

Lignende emner
Emner Emnet er startet af Forum Svar Sidste indlæg
Faglige artikler Webmaster Nyt fra Ankestyrelsen 0 07-12-2009 22:40
Artikler om fleksjob Susanne Et godt link! 0 05-10-2006 14:06




Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 20:57.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension