K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Alt det andet > De Unge

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

De Unge Hvordan er det at være ung eller relativt ung, og havnet i systemet enten som flekser eller førtidspensionist, eller på vej til en af delene.

 
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 22-04-2008, 09:12   #11
Hejdien
Gæst
 
Indlæg: n/a
Vi har stadig et samtaleskema liggende til ansøgning om §100( nu 84) som kan kan udfylde og tage med op til sin sagsbehandler og på den måde spare lidt tid...
http://www.social.dk/handicap/person...6-66dbbfcd9dea

OBSjeg har lige fået at vide at det åbenbart er det gamle samtale skema vi har liggende, men her er linket til det nye og redigeret samtaleskema ...

web ligger det på i nyttige link i stedet for det gamle så hurtigt som muligt , men her er hvor i kan hente det her og nu http://www.social.dk/ministeriets_om...taleskema.html

da det er et word dokument (så vidt jeg kan se) så er der nogen der ikke vil kunne åbne det, men web prøver at få det på her som pdf fil ...

der er så også mulighed for at søge efter §82 om merudgift


Citat:
Dækning af merudgifter for voksne med handicap
Printvenlig side Kontakt Århus Kommune

Merudgifter efter servicelovens § 100
Er du mellem 18 og 65 år, og har du en varigt nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne, kan du få dækket dine nødvendige merudgifter ved den daglige livsførelse efter servicelovens § 100, når merudgiften er en følge af din nedsatte funktionsevne, og hvis de skønnede merudgifter udgør mindst 6.000 kroner pr. år.

Det er en betingelse, at udgiften ikke kan dækkes efter anden lovgivning eller andre bestemmelser i lov om social service.
Du er ikke berettiget til at få dækket dine merudgiftsydelser, hvis du modtager førtidspension tilkendt efter de før 1. januar 2003 gældende regler - medmindre du har bevilget en hjælpeordning efter servicelovens § 96. Modtager du invaliditetsydelse tilkendt efter de før 1. januar 2003 gældende regler i lov om social pension, kan du samtidig få dækket nødvendige merudgifter efter § 100 i serviceloven.

Hvad kan du få tilskud til?
Merudgiften skal være en konsekvens af din nedsatte funktionsevne. Det vil sige, at der skal være tale om udgifter, som du ikke ville have haft, hvis ikke det var for den nedsatte funktionsevne. Der kan for eksempel være tale om udgifter til kost- og diætpræparater, medicin, beklædning m.v.

Kan du få dækket dine merudgifter?
Det er specialrådgiveren på det socialcenter, du er tilknyttet, som ud fra dine oplysninger vurderer, om du er omfattet af bestemmelserne om merudgifter efter servicelovens § 100.
Citat:
§ 82. Kommunen kan yde hjælp til udgifter til sygebehandling, medicin, tandbehandling eller lignende, der ikke kan dækkes efter anden lovgivning, hvis ansøgeren ikke har økonomisk mulighed for at betale udgifterne. Der kan kun ydes hjælp, hvis behandlingen er nødvendig og helbredsmæssigt velbegrundet. Der kan kun undtagelsesvis ydes hjælp til udgifter til behandling uden for det offentlige behandlingssystem. Dette forudsætter, at der ikke er behandlingsmuligheder inden for det offentlige behandlingssystem, og at behandlingen i hvert enkelt tilfælde er lægeligt velbegrundet.
  Besvar med citat
 


Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum

Lignende emner
Emner Emnet er startet af Forum Svar Sidste indlæg
Finansloven giver psykisk syge hjælp for 900 millioner andersmadsen Politik og Samfund 14 05-11-2011 11:53
Økonomisk støtte til psykisk syge unge Stella Politik og Samfund 4 28-02-2009 21:05
Psykisk syge får nu samme rettigheder som fysisk syge Thelma Nyt om loven 4 28-10-2008 02:17
Unge psykisk syge - kontanthjælp, starthjælp og arbejdsmarked zuza Politik og Samfund 0 20-04-2008 23:57
Ingen hjælp til psykisk syge på starthjælp zuza Politik og Samfund 6 19-03-2008 11:52




Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 17:45.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension