K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Politik og Samfundsdebat > Politik og Samfund

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Politik og Samfund Her er det tilladt at diskutere politik , nyheder og andre samfundsproblemer. Hvis du har problemer med at andre udtrykker deres uforbeholden mening om vores samfund, så er dette nok ikke stedet for dig.

 
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 05-01-2012, 09:36   #35
gunvor
Har ikke tid til andet end K10
 
gunvors avatar
 
Tilmeldingsdato: 13-07 2010
Indlæg: 2.092
Styrke: 18
gunvor er ved at flytte ind på K10gunvor er ved at flytte ind på K10
Hej TimeGuest og andre herinde.

tak for svar. Du skriver flg. slutbemærkning:

Citat:
Fjendebilledet er som oftest dæmoniseret og favner bredt ala: alle kontanthjælpmodtagere er dovne og/eller snyder hvis de kan komme til det.
Citat:
Det er det egentlige problem - ikke kontrollen af faktuelle forhold, der kan automatiseres og foretages helt uden menneske indblanding, når først den er sat igang og så udelukkende sætter mulige snyd-kandidater ud til manuel gennemgang.
Her er jeg jo ikke helt enig med dig, idet jeg ikke mener at disse ting skarpt kan adskilles. Men at der sker en stigmatisering af kontanthjælpsmodtagere og andre er vi helt enige om.

Hvor jeg mener, der kan blive en uhensigtmæssigt sammenkobling er jo netop, at når politikere og andre i debatten om dette emne stigmatisere visse grupper frem for andre uden talmæssige evidens for dette (se mit tidl. indlæg omkr. manglende undersøgelser på dette område fra 1.jan), ja, så åbner det jo op for at man netop laver "undringslister" baseret på disse fordomme. Hvorfor det kan bliver bestemte gr.'er, man finder størst interesse for at kontrollere.

Yderligere udelades en helt overordent diskusion omkr. der generelt af danskere "snyder" på fl. måder, i flæng kan nævnes sort arbejde, som vel meget få danskere ikke har benyttet sig af i en el. anden form. Selv nogle politikere kan komme ind under denne kategori eft. de sidste stramninger på dette område.

Dvs. man kan altid se splinten i den andens øje, men ikke i eget. Eller man har opbygget en samfundsmoral, hvor det er ok. at snyde, så længe man ikke bliver taget i det, el. tilhører en gruppe, som pt. udstilles, som spec. amoralske ud i snyderi.

Men en lige så central problemstilling finder jeg i forhold til det gennemregistrede samfund vi i DK. lever i, og uden at vi på noget tidspkt. har haft dette til debat i forhold til om, det er er et sådan samfund vi ønsker i DK. Denne mangeårrige tendens, hvor man selvfølgeligt indfører forskellige former for registering af alle borgere under undskyldning at ville fange/finde meget få individer, der overskrider dette el. hint, som man eft. aktuel umidelbart harme el. vrede ect. tjener eft. min mening til en minimalstat ud i muligheden at kunne udøve sit liv, som borger i DK, uden at skulle udsættes for manglende retsikkkerhed for den enkelte.

Som jeg vist har fremført tidl. giver dette en tendesn til at du er skyldig indtil du har bevist det modsatte, hvilket i nogle sammenhænge kan være mere end svært, ligesom der pålægges den enkelte borger en bevisbyrde, som evt. kan blive megt afhængig af om man har midler til at hyre en advokat til at bringe dette juridske paradoks frem i retssystemmet.

Yderligere er Inforamtion kommet med flg. artikel omkr. S retorik netop i forhold til vores debat her: http://www.information.dk/289417

Citat:
Men selv om der ikke er ny politik i Socialdemokraternes retorik, kan den skærpede tone i debatten bane vej for en ny, overraskende politisk åbning. Vi står over for en potentiel udfordring, hvis Venstre og Konservative hopper med på vognen og agter at køre en fælles borgerlig kritik mod velfærdsstaten og nasserne, siger Christian Albrekt Larsen.
Det er eft. min mening ikke nødvendigvis iboende en stor mængde nassere i et velfærdsamfund, men vi bør vist have i mente, at en del politikere har en agenda for netop afskaffelsen af den nordiske velfærdsmodel, og får pt. gratis for leveret krudt til også denne manglende debat blandt borgere i DK omkr. vi skal afskaffe dette el. lade salaminmetoden, som nu har kørt et årti og lidt mere inddirekte afskaffe den velfærdsmodel, som netop har givet de nordiske lande helt unikke samfund.

mange hilsner

Gunvor
__________________
It's not where you're going or where you've been
it's not your glory and it's not your sin
It's the difference that you make
When there's more than your pride at stake
gunvor er ikke logget ind   Besvar med citat
 


Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum

Lignende emner
Emner Emnet er startet af Forum Svar Sidste indlæg
Har du været mistænkt for social bedrageri ? DSH Metropol Politik og Samfund 18 26-05-2013 23:20
social bedrageri hvornår ? nille60 Spørgsmål ang Førtidspension efter 2003 8 01-07-2011 13:58
DR 21 søndag Odenseaneren Lægekonsulenternes Rolle 17 21-06-2011 01:51
social bedrageri - misbrug af kommende regler. adbib Politik og Samfund 88 01-08-2010 11:24




Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 15:58.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension