K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Alt det andet > Et godt link!

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Et godt link! Har du et godt link som du mener at andre kan have nytte af kan du lægge det her. Denne kategori er ikke beregnet til debat.

 
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 26-10-2007, 10:19   #1
Maj-Britt
Lever på K10
 
Tilmeldingsdato: 09-12 2006
Lokation: Tåstrup
Alder: 66
Indlæg: 1.040
Styrke: 19
Maj-Britt er ny på vejen
Artikel af Politiken.

http://lederpladsen.weblog.dk/2007/1...-i-valgkampen/

Det spændende i denne artikel er indlægget her:

Sven Christensen, Næstved den 26. Okt kl. 03:28:

Hvad kalder man det, når hele det danske pressekorps (inkl. Politiken) viser sig fuldstændig skrivelamme, når det gælder den umenneskelige, danske beskæftigelsespolitik.

I ved jo udmærket, hvordan forholdene er for mange kontanthjælpsmodtagere. Hvor fattigt og isoleret, de lever. Hvordan de tvinges til at arbejde gratis for primært kommuner, men såmænd også for private – uden løn.

Den manglende interesse skyldes nok, at det her ”bare” rammer ganske almindelige danskere. Ikke helt almindelige danskere måske. For disse mennesker er ofte syge eller diskriminerede mennesker. De syge er blot ikke syge nok til at modtage en førtidspension. Det er syge mennesker parkeret i det, kommunerne kalder et ”afklaringsforløb”. Årelange afklaringsforløb. Afklaringsforløb, der i hovedparten af tilfældene blot medfører at den syge bliver endnu sygere. Er det ikke interessant at dyrke spørgsmålet: Hvorfor?

Nogle af disse afklaringsforløb består primært i at vurdere, om kontanthjælpsmodtagerne er i stand til (læs: har vilje til) at møde kl. 7. Mange gange er den syge ramt af psykisk sygdom, der ofte dækker over, at personen er brudt sammen af tidligere dårligt arbejdsmiljø eller høj arbejdsbelastning. Den tidligere beskæftigelse kan være alt fra bankdirektør til kassedame. Hvordan ville DU føle det, hvis det var dig der nu skulle vise, at DU kunne stå op kl. 6 hver dag, så du stabilt kunne møde kl. 7 hver dag. Indrømmer du det? Ydmygende. Har det noget beskæftigelsessigte? Eller handler det om selve ydmygelsen? Handler om at skræmme folk væk fra at søge om hjælp, så kommunen kan spare en 10’er her og der?

De diskriminerede er ofte ældre ledige, som ingen gider ansætte alene pga. deres alder. Er det ikke interessant at spørge, hvorfor disse ledige skal tvinges til at sætte bibliotekernes bøger på plads – uden reel ansættelse, uden reel løn. Er det ikke blot endnu et diskriminerende tiltag? Har I slet ikke bemærket den store udskiftning, der konstant sker i bibliotekets ”personale”. Eller skal der stå ”tvangsplaceret” i hovedet på dem, før I vågner og bemærker, hvad der foregår.

Denne nedladende, ydmygende og tilmed nytteløse beskæftigelsespolitik interesser ikke pressen.

Politiken gør det i hvert fald ikke. Hvis nu det bare var en asylansøger, der blev ydmyget. Men det er det jo ikke. Det er ganske almindelige danskere. En tidligere bankmand, professor, socialarbejder, kassedame, funktionær. Almindelige danskere, høj som lav. De ydmyges, nedgøres og nedbrydes helt i det, man med pæne forblommede ord kalder ”en aktiv beskæftigelsesindsats”.

Dette kan ikke være nyt for Politiken. De er bare ligeglade. Der er ganske enkelt mere avissalg i asylpolitik end i ydmygende beskæftigelsespolitik. Også selv om de ramte asylansøgere ”kun” udgør et 3 cifret antal mod det 5-6 cifret antal af ydmygede danskere, der går helt ned med flaget pga. denne beskæftigelsespolitik over for ledige.

Mange, mange tusinde danskere ydmyges og nedgøres dagligt i den danske beskæftigelsesindsats. Med lidt presseopmærksomhed kunne dette måske undgås. Men pressen er ligeglad. Politikken er ligeglad. Det kalder jeg også kynisme!
*************************************

Det sidder jo lige i skabet og fortjener klapsalver på bloggen.
Maj-Britt er ikke logget ind   Besvar med citat
 


Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum

Lignende emner
Emner Emnet er startet af Forum Svar Sidste indlæg
Artikel i Politiken ang. ask og dennes arbejdsgang mawebbro Det er da strengt ! 7 06-10-2013 00:04
Politiken: Mange psykisk syge begår selvmord i DK. ekseleven Politik og Samfund 5 11-08-2011 17:22
SKRIV i Politiken Har du oplevet langsom sagsbehandling? bla-bla Et godt link! 1 23-01-2009 17:58
Hvorfor er du arbejdsløs? Blog på Politiken Systeminvalid Politik og Samfund 6 05-05-2008 15:18
Debat lige nu på Politiken om bl.a. syge zuza Et godt link! 0 16-07-2007 00:15




Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 20:46.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension