Se enkelt indlæg
Gammel 10-01-2017, 18:23   #157
job
Slettet Bruger
 
Tilmeldingsdato: 20-06 2014
Indlæg: 209
Styrke: 11
job er rigtig godt på vej
Citat:
Oprindeligt indsendt af Brikke Se meddelelser
...
...
...
Jeg har skrevet til dem 4 gange, hvor jeg ikke har fået svar.
1. gang den 20. december var en aftalt mail med kommentarer til mødet med Rehabiliteringsteamet (blandt andet at kommunen havde undladt at indhente LÆ265 inden mødet med Rehabiliteringsteamet) samt et referat af mødet.
...
...
...
Jeg faldt ved læsning af "Ankestyrelsens praksisundersøgelse om - Fleksjob til borgere med aktuelt meget begrænset arbejdsevne" fra marts 2016 over noget som du evt. kan bruge.

Der nævnes på side 23 i afsnittet "21-14 – rehabiliteringsplanens forberedende del og den praktiserende læges vurdering er garantiforskrifter"
Citat:
Udarbejdelse af rehabiliteringsplanen og indhentelse af den praktiserende læges vurdering er garantiforskrifter. Hvis kommunen ikke har udarbejdet rehabiliteringsplanen eller indhentet den praktiserende læges vurdering, vil det derfor som udgangspunkt føre til, at afgørelsen er ugyldig.
hvor "21-14" refererer til principafgørelse med samme nummer som fastslår - "Ugyldighed ved mangelfuld rehabiliteringsplan – manglende indhentelse af den praktiserende læges vurdering"

Citat:
Rehabiliteringsplanen skal indeholde en række forskellige oplysninger om borgerens forhold. Kommunen skal som en del af rehabiliteringsplanens forberedende del indhente borgerens praktiserende læges vurdering af borgerens helbred i forhold til at kunne arbejde.

Hvis kommunen ikke har indhentet den praktiserende læges vurdering, vil det som udgangspunkt føre til, at afgørelsen er ugyldig, da der er tale om en garantiforskrift.

Kravet om, at den praktiserende læges vurdering skal indhentes, er lovbestemt og etableret for at sikre, at kommunen har et tilstrækkeligt lægeligt grundlag til at træffe en indholdsmæssig rigtig afgørelse.

I alle sager, hvor kommunen skal anvende rehabiliteringsplanen, er der tale om en konkret vurdering, hvor de lægelige oplysninger skal indgå i helhedsvurderingen af, om den pågældende har ret til f.eks. revalidering. De lægelige oplysninger er således en vigtig del af selve oplysningsgrundlaget. Der er ikke hjemmel til at erstatte den praktiserende læges vurdering med en anden læges vurdering.

I den konkrete sag havde kommunen ikke indhentet den praktiserende læges vurdering, og det kunne ikke anses for udelukket, at indhentelse af den praktiserende læges vurdering kunne have ført til en anden vurdering.

Afgørelsen var derfor ugyldig.
Principafgørelsen kan findes her
job er ikke logget ind   Besvar med citat