Se enkelt indlæg
Gammel 03-03-2011, 11:15   #249
Karo
Slettet Bruger
 
Tilmeldingsdato: 02-08 2010
Indlæg: 2.227
Styrke: 17
Karo er rigtig godt på vej
Citat:
Oprindeligt indsendt af Carmen Se meddelelser
Visitationsteamet springes over, når man søger en § 17 PÅ FORELIGGENDE GRUNDLAG.
Nej!!!

Proceduren ved behandling af pensionssager efter 17 og 18 er meget ens. I begge tilfalde sagen skal først gå via visitationsteam. I begge tilfalde skal der ressourceprofil til, i hvilket sagsbehandler indstiller eller ikke indstiller til pension og afleverer sagen til visitationsteam på jobcenter til videre behandling.

Folk misforstår det hele og tro at sager efter 17 på foreliggende gå direkte til socialforvaltningen samen med foreliggende dokumentation.
Sådan forholder det sig slet ikke.

1. Man afleverer sin ansøgning på jobcenter
2. Jobcenter sender ansøgningen til socialforvaltning.
3. Socialforvaltning på baggrund af fx info fra elektroniske journaler beslutter om sagen skal påbegyndes eller ej. Hvis ja...(første afgørelse )
4. Ansøger og jobcenter få en afgørelse om at sagen kan påbegyndes, med angivet påbegyndelsestidspunkt.
5. Først derefter Jobcenter (sagsbehandler ) samler alt det som høre sagen til, foreliggende dokumentation, lever/opdaterer ressourceprofil osv.
6. Alt det blive sent af sagsbehandler med sagsbehandlerens indstillig til pensionen eller til afslag på den til visitationsteam også hos jobcenter, som kommer med indstilling til pension eller til afslag.
7. Man få partshøring, dvs. man få tilsendt alt hjem til gennemlæsning og først derefter...
8 Jobcenter sender alt til socialforvaltningen
9. Socialforvaltnineng kommer med afgørelse om tilkendelse eller om et afslag på pension.

Det er jobcenter som trækker sager i langdrag ved at ikke overholder tidsfrister. I mit tilfald har jobcenter stoppet på pkt.7 i et år!!! mens loven siger 3 måneder, min bare r...

I mange tilfalde jobcenter sender slet ikke ansøgningen videre til socialforvaltningen og stopper ved pkt.1 og på den måde få mulighed til at trække sagen i måneder, mens folk venter på afgørelse fra socialforvaltning.
Socialforvaltningen kan intet gøre, hvis den har ikke fået ansøgningen fra jobcenter. Socialforvaltningen kan engang komme med en afgørelse om at sagen kan påbegyndes.

Hvis i vil, at sagen skal gå hurtig igennem skal i kæmpe for, at få den første afgørelse om påbegyndelse hurtigst muligt, ellers jobcenter har fri hænder til at køre rund med jer, kære venner.

Før 2006 dvs. før vi fik jobcenere i stedet for AF, var det kun Socialforvaltning som har behandlet ansøgninger om FP på foreliggende, men efter 2006 den opgave blev delt i to.
1. Jobcenter som forbereder sagen
2. Socialforvaltning på baggrund af jobcenters forberedelse af sagen, kommer med en afgørelse i sagen.

Kort sagt så er det altså jobcentere som bestemmer om man få pension eller ej.

Sidst redigeret af Karo; 03-03-2011 kl. 12:38.
Karo er ikke logget ind   Besvar med citat